Selim´in, babasından çekindiği ve aynı zamanda ona saygı duyduğu için bastırdığı Mihrünisaya olan tutkusu, Hindistan tahtına çıktıktan sonra ikiye katlandı. Artık, o, mutlak olandı; uyruklarının hiçbiri, irade ve keyfine engel olamazdı.
Alexander Dow, The History of Hindostan
Dünyanın yedi harikasından biri olan Tac Mahal´den ötürü, herkes Şah Cihan´ın Mümtaz Mahal´e aşkını bilir. Oysa Hint-Moğol İmparatorluğu´nun bir önceki hükümdarı Selimle (Cihangir) Mihrünisa´nın aşkı da en az onlarınki kadar tutkuludur.
İşte Yirminci Eş bu aşkı anlatıyor.
Afgan dağlarında kıl bir çadırda doğan güzel Mihrünisa, Cihangir´in yirminci ve son eşidir. Cihangir aşkı için ona bir anıt yaptırmaz; ama istediği şekilde özgürce saltanat sürme olanağı tanır. Böylece Mihrünisa kocasına rağmen değil, onun desteğiyle, perdenin gerisinden imparatorluğu yönetir.kendi adına sikke bastırır, fermanlar çıkarır; ticaret filolarının sahibi, sanat erbabının hamişidir. O, sıradanlığın hudutlarını aşmış bir kadındır.
Yirminci Eşte Prens Selim´e aşık, güzel bir kadın olarak anlatılan Mihrünisa, Şah Cihanla Mümtaz Mahal´in aşklarının da anlatıldığı bir sonraki kitapta, Hindistan tarihine yön veren iktidardaki güçlü kadın olacaktır.