Bir ülkede seçmenlerin genel eğitim, kültür ve gelir düzeyi ile, o ülkede yapılan siyasetin niteliği arasında paralellik vardır.
Bir ülkede seçmen davranışlarının iyi analiz edilmesi, o ülkenin gerek sosyo-ekonomik, gerekse de sosyo-kültürel göstergeleri ile ilgili ciddiye alınması gereken veriler ortaya koyar.
Türkiye´de sosyal dinamiklerin gelişme seyrini analiz eden çalışmaların yeterli olmaması, yönetenle yönetilen, devletle halk arasında kopukluğa neden olan faktörlerin de başında gelmektedir.
Bu kitapta, Türk seçmeninin siyasal duruşu ortaya konulmakta, siyasal duruşla gündemdeki konulara yaklaşım tarzı arasındaki ilişki çarpıcı tablolarla yansıtılmakta, çeşitli açılardan seçmen-siyasetçi ilişkisinin fotoğrafı çekilmektedir.
Kitapta bir yandan seçmen-siyasetçi yakınlaşmasını sağlayacak unsurlar üzerinde durulurken, öbür yandan da seçmene ulaşmada kullanılacak etkin propaganda yöntemlerine örnekler verilmektedir.
Türkiye´nin dünyanın saygın bir ülkesi haline gelebilmesi için neler yapılması gerektiğinin de sorgulandığı kitapta, daha parlak bir gelecek için Türkiye´nin ele alması gereken öncelikli konulara da yer verilmektedir.
(Arka Kapak)