Uluslararası New Scientist dergisinin U.S. muhabiri olan Charles Seife´nin aynı zamanda Scientific American, The Economist, Science, The Sciences, ve başka dergilerde de yazılar yayımlandı. Yale Üniversitesinden M.S. derecesi vardır ve Washington D.C.´de yaşamaktadır.
Babilliler icat etti, Yunanlılar yasakladı, Hintliler ona tapındı, ve Hristiyan Klise onu sapkınları savuşturmak için kullandı. Bugün sıfır gökfiziğinin tam ortasında çalışan bir saatli bombadır.
Sıfır doğu kökenli felsefi bir kavram olarak doğuşundan Avrupa´da kabul edilme savaşımına ve bir kara deliğin gizemi olarak yüceltilmesine dek sıfır sayısını izliyor. Bu gizemli sayının anlamı konusunda savaş veren düşünürler - sıfır üzerine çatışmaları bilimin, matematiğin, ve dinin temellerini sarsan ilimadamları ve gizlemciler, evrenbilimciler ve dinadamları bu kitaptalar.
Charles Seife´nin güzel ve nükteli anlatımı bizi Aristoteles´ten alıp Pisagor, Descartes, Kabalacılar, ve Einstein üzerinden süperyay kuramına götürüyor. Yokluk gibi yalın bir kavramla bağlantılı bir düşünceler evreninde kısa ve doyurucu bir gezi.
Sıfır: Tehlikeli Bir Düşüncenin Yaşamöyküsü bir rakamanı eski Atina´dan Los Alamos´a dek düşünürlerin kafasını nasıl karıştırmış ve onları nasıl büyülemiş olduğunu eğlenceli ve merak uyandırıcı bir biçimde betimliyor. Charles Seife yokluk kavramı ve onun gösterişli ikizi sonsuzluğun uygarlığın ve felsefi düşüncenin temellerini defalarca köklü değişimlere uğratmış olduklarını beceriyle gösteriyor. Eğer matematiğe ya da bilime zaten düşkünseniz, bu kitabı zevkle okuyacaksınız; eğer değilseniz, kitabın sonunda olacaksınız.
-John Rennie, Scientific American´ın Baş Editörü-
Charles Seife yokluktan son derece eğlenceli birşey çıkarmış. Yalnızca sıfırın öyküsünü anlatarak Sefie bir tek matematiğin değil ama aynı zamanda bilimin, felsefenin, dinbilimin, ve giderek sanatın canlı ve büyüleyici bir öyküsünü sunuyor. Umut vaadeden genç bir bilim yazarı için ortama etkileyici bir giriş.
-John Horgan, The End Of Science´ın Yazarı-
(Arka Kapak)