Klasik mitologya, batı sanat ve düşüncesinin olmazsa olmaz temellerinden biridir. Resim, heykel, mimari, tiyatro, opera, şiir, roman vb. bu bereketli kaynaktan alabildiğine yararlanır. Bizde mitotogyaya ilginin yaklaşık 150 yıllık bir geçmişi vardır; bu konuda çeşitli eserler yayımlanmış olmakta birlikte, yeterli sayıda sözlük çalışması bulunmamaktadır.
Mitoloji Sözlüğü, başta Homeros ve Hesiodos, klasik tragedyanın dev üçlüsü Aİskhylos, Euripides ve Sophoktes´in ölümsüz yapıttan olmak üzere mümkün olduğunca çok orijinal esere başvurarak hazırlanmış, ancak yazarın görüş ve yorumlarıyla zenginleştirilmiş bir çalışma. Başka bir deyişle, hazır bir mitologya çevirisi değil, bir ´antoloji* hiç değil... Ayrıca kitap, Yunan mitolojisine, Anadolu odaklı yaklaşımıyla da benzerlerinden ayrılmaktadır.
Yunan tanrı ve kahramanlarının bir hayli karmaşık olan akrabalık skilerine dair ayrıntılı soyağacı listeleri de sunan Mitoloji Sözlüğü Türkiye´de bu konudaki önemli bir eksikliği giderme iddiasında...
(Arka Kapak)