Paulos, Innumeracy´yi best seler yapan aynı, bildik, dostça, nükteli ve zeki yaklaşımla, her gün okuduğumuz makalelerin birçoğunda matematiğin ve sayıların nasıl bir anahtar öğe olduğunu göstererek günlük gazete sayfaları arasında dolaşıyor. Senato´dan, SAT´lara, sekse, suça, ünlülere ve mezheplere, matematikle hiç ilgisi yokmuş gibi görünen öyküleri alıyor ve matematik bilgisinden yoksun olmanın onları kavramamıza nasıl engel olabildiğini gösteriyor.
Matematikçi Gazete Okuyor´u okuduktan sonra gazeteye aynı gözle bakmanız olanaksız.
John Allen Paulos´a bitişik yaşamak mükemmel bir şey olurdu. Her sabah gazeteyi okuyup tam doğru gibi görünmeyen -hakkında havada asılı belli belirsiz bir mantıksızlık kokusu bulunan- bir öyküye rastladığı zaman pencereden dışarı sarkıp ´Jack! Zılgıtı buradan yedin!´ diye bağırabilirdi... Haber tüketicilere olduğu kadar onları sağlayanlara da yardımcı olabilecek, eğlendirici, atak, akıllı, bir küçük kitap.
- Washington Post Book World-
Amerikan Sayısızlıkına medyanın katkısı hakkındaki kirli çamaşırlara, ilk kez bu adla, John Allen Paulos tarafından tatlı bir kitapta değinilmişti. Bir Matematikçi Gazete Okuyor, o cümbüşün devamı niteliğinde.
- Max Frankell New York Times Magazine-
Herkesin doğru bildiklerinin çoğunu işleyen usta ve dikkatli bir kitap
- Los Angeles Times-
(Arka Kapak)