Uluslararası psikoloji dünyasının önemli isimlerinden Çiğdem Kağıtçıbaşı, on beş yıllık emeğinin ürünü olan kitabında insangelişimi, benlik gelişimi ve bunun bağlamını oluşturan aile olgusunu inceliyor.
Kağıtçıbaşı, psikolojiyi Amerikan egemenliğinden kurtardığı bu kitabında hem kuramsal bir altyapı oluşturuyor hem de günümüz toplumunun aile ilişkilerini ve bireyin gelişimini anlamamızı sağlıyor. Erken Çocuk Bakımı ve Eğitimi konusuyla ilgili ABD´deki ve Çoğunluk Dünyadaki kurumları eleştirel bir bakış açısıyla gözden geçirirken, kitabında yer verdiği uygulamalı araştırmayla (Erken Destek Projesi) kuram-uygulama ilişkisinin bütünlüğünü vurguluyor.
Kültürel Psikoloji / Kültür Bağlamında İnsan ve Aile´nin hedef kitlesini sadece akademisyenler ve öğrenciler oluşturmuyor. bu kitap endüstrileşmenin ve ekonomik gelişmenin aile yapısı ve bireylerin aile ilişkileri üstündeki etkileri; aileye duyulan maddi ve psikolojik bağımlılık; özerklik; insanları birbirinden uzaklaştıran aşırı bireyci dünya görüşü ve psikolojinin toplumsal değişim meydana getirmedeki itici gücü üstüne düşünen herkes için çok değerli bir kaynak.
(Arka Kapak)