Troya Savaşı öncesi, Miken ordusunu gemileriyle denize açılmaktan şiddetli bir rüzgar alıkoyar. Bu, tanrıların ve kahramanların iktidar ve intikam hırsıyla yanan ruhlarını açıya vuracak gergin bir bekleme sürecini başlatır.
Rüzgarı dindirmenin yolu Agamemnon´un kızı İphigeneia´yı kurban etmek midir gerçekten? Peki bu durumda Zeus´un adaleti ile Artemis´in şefkati arasında kalan ve iki insanın kaderini ellerinde tutan Mikenliler ne yapacaktır?
Savaşa niyetlenen kralların her zaman bir hikayeye ihtiyaçları olur ve ozanlar kralların şarkılarında daima bu hikayeleri anlatırlar; ancak şarkılar her zaman kahramanlıkları değil, bazen de kanlı bir savaşı başlatmak için masum bir insanı kurban etmek gibi çirkin bir ihtirası dile getirir. Tıpkı Troya Savaşı´nda olduğu gibi...
Barry Unsworth, Kralların Şarkılarında Troya Savaşına bir başka gözle bakmamızı sağlıyor ve günümüze ironik bir dille göndermeler yaparak, okura sunuyor: Her zaman iktidar savaşlarına sahne olmuş bir dünyada sizce Troya Savaşının nedeni Helena mıydı?
(Arka Kapak)