Politik pazarlama; bir siyasi partiyi veya adayi potansiyel seçmenlere uygun hale getirmek, siyasi partiyi veya adayi en yüksek sayidaki seçmen kitlesinin ve bu kitledeki her bir seçmenin tanimasini saglamak, rakipleriyle arasindaki farki ortaya koyup, en az masrafla seçimi kazanmak için gerekli olan oyu elde etmek amaciyla kullanilan tekniklerin tümü olarak tanimlanmaktadir.
Politik Pazarlamanin malzemesini ise parti, lider ve parti ideolojisi olusturmaktadir.
Bu kitapta, politik pazarlamanin temel kavramlari bes bölüm altinda ele alinmistir. Ilk bölümde, politika ve pazarlama ile ilgili temel kavramlar; ikinci bölümde, politik pazarlamada ürün kavrami, fiyatlandirma, dagitim kanallari, tutundurma, propaganda ve reklam kavramlari ele alinmistir. Üçüncü bölümde, seçim kampanyalari ile ilgili temel bilgiler irdelenmis ve dördüncü bölümde de politik pazarlamayi belirleyen etmenler incelenmeye çalisilmistir. Son bölümde ise konu ile ilgili 11 ilde olasi seçmenlerle yapilan bir uygulamaya yer verilmistir.
Arka kapak-Düzeyini ve etik degerleri koruyarak herseyi daha bilinçli, üretime yönelik, reel ve bilimsellige dayali yapmaya çalismaliyiz. Önemli olan, genel anlamda doga, dar anlamda içinde yasadigimiz toplumdur. Toplumun sagligi ve mutlulugu biz bireylerin de sagligi ve mutlulugudur. Dolayisiyla sahip oldugumuz varliklari adeletli bir sekilde paylasmayi ve kamu varliginin yararini bilmeli ve korumaya özen göstermeliyiz. Bu eseri, uzaktan veya yakindan politika ile ilgilenen, ülke degerlerine ve evrensellige önem veren tüm bireylerin okumasini öneririm. -Dr.Rifat ÇÖLKESEN