O has bir adamdı. Yaptıkları politik gereksinimden ötürüydü. Bütün bunları onlar adına, şehir meydanında toplanmış olanların adına yapıyordu. Onlar olmadan o hiçbir şeydi. Ama o olmazsa, karşıdevrim kazanırdı. Ve kazanmak için o, Aarón Azar, sokağın ondan istediği kişi olmalıydı: İktidardaki bir terörist.
Meksika'da oligarşinin sonunu getiren devrime önderlik eden Dante, Aarón ve Saúl... Sıra yeni yönetime liderlik edecek kişiyi seçmeye gelince çatırdayan yoldaşlıklar... Balkonundan bütün bu olanları değerlendirense... Carlos Nıetzsche mi, yoksa Frıedrıch Fuentes mi?
Carlos Fuentes ölümünden kısa bir süre önce tamamladığı bu romanında hayalî bir devrimden yola çıkarak yerleşik gerçekleri sorguluyor.
Kısa bir süre önce tamamladığım romanım Frıedrıch Balkonunda'nın iki başkahramanı var; biri romanın yazarı, ötekiyse Frıedrıch Nıetzsche. Tanrı, 'Tanrı öldü,' diyen Nıetzsche'yi haksız çıkarmak için ona yeniden can verir; ancak Nıetzsche, karşısında her şeyin sonsuz bir döngüye dönüştüğü bir dünya bulur.
-Carlos Fuentes, Buenos Aıres Kitap Fuarı, 1 Mayıs 2012-