Format Kitap
Barkod 9789755213996
Yayın Tarihi 2010-12-30
Yayın Dili Türkçe
Baskı Sayısı 1.Baskı
Sayfa Sayısı 62
Kapak Karton
Kağıt 2.Hamur
Boyut 135 X 195

Emeği Geçenler :
Yazar   : Arzu Etensel İldem

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Etensel İldem, bu incelemesinde, Yunan Ayaklanması öncesinden Yunan Krallığı´nın kurulmasına dek geçen zaman dilimi içinde, Fransız gezginlerin yapıtlarındaki Türk ve Yunan imgesini ele alıyor.

Ayaklanmanın başladığı yıllarda tarafsız olan Avrupa yönetimleri, 1826 yılından sonra Osmanlı Devleti´ne karşı tutum almış; dolayısıyla gezginler de ülkelerin çıkarına uygun olarak, kıyıcı, katliamcı Türk imgesine ağırlık vermişlerdir.

Aynı gezginler, Türkleri, Avrupa´dan kovulması gerken Asyalılar olarak görmüş, Osmanlı Devleti´ni de, toprakları bölüşülmesi gereken Hasta Adam olarak düşünmüşlerdir. Avrupa´daki toprakların tamamının, hatta Anadolu´daki bazı yerlerin, Türklerin kendi toprakları olmadığını iddia etmişlerdir.

İşte bu nedenlerle, gözlemlerinde, yorumlarında ve açıklamalarında hep kendi öznel dünyalarını yansıtmışlar; kendi kültürlerini övmek, ender de olsa kendi kültürlerini yermek için hep ötekini kullanmışlardır.
(Arka Kapak)

devamını oku..
Kategori : Siyaset-Araştırma
% 20
indirim
22.40
Liste Fiyatı : 28.00
Kazancınız : 5.60
Stokta yok
Favorilere Ekle
Ürün Tükendi.