Devrim Otomobili, romanlarıyla edebiyatımızda kendine özgü bir yer edinen Mustafa Miyasoğlunun son yıllarda yazdığı hikâyeleri ortaya koymaktadır. Pancur adlı kitabından sonra yazılan ve farklı bir dille insanımızı anlatan bu hikâyelerde bilgece bir ironi dikkati çekmektedir.
Bu kitaptaki hikâyelerin konu edindiği iki ihtilal ve iki muhtıra döneminde yaşayan ve toplumun farklı kesiminden seçilen insanların ortak özelliği, bir mesele sahibi olmalarıdır. Kimliklerine ve yaşama haklarına sahip çıkan bu insanların hikâyeleri dergilerde yayınlanırken yabancı dillere çevrilerek antolojilere girdi. Kendine özgü niteliklere sahip olan bu hikâyelerin her biri farklı bir dünyayı ortaya koyarken, farklı anlatım teknikleri deneyen bir romancının ustalıklarını da sergilemektedir.
Mustafa Miyasoğluna özgü bir anlatımla yazılan ve 16 hikâyeden oluşan Devrim Otomobili, hem seçtiği insanların özeleştirisini yansıtmakta ve hem de yaşanan çarpıklıkları ortaya koymaktadır. O yüzden, bu kitapta anlatılan olaylar ve insanlar bugüne kadar hikâye ve romanlara konu olmamıştır. Toplumumuzun son kırk yılından kesitler sunan bu hikâyeleri bazen acı bir gülümsemeyle, bazen de şaşkınlıkla okuyacak, yaşadığımız hayat üzerinde farklı görüşler kazanacaksınız.
Elinizden bırakmak istemeyeceğiniz kadar sürükleyici bir dille yazılmış olan Devrim Otomobilindeki hikâyeler, ödüller kazanmış bir romancının dikkatlerini ortaya koymaktadır. Bu hikâyeler toplumumuzun taşrasıyla büyük şehir hayatından kesitler yansıtırken, sancılı üniversite gençliği ile aydın çevrelerde yaşanan çarpıcı değişimlere yer vermekte, unutulmaz tipler ve sahneler de ortaya koymaktadır.