Gökçen Göksal, genç ve titiz bir felsefe okuru olarak, tarih boyunca devlet konusunda sürdürülen tartışmalardan not aldıklarını bir bütünlük ve akışkanlık içinde, herkesle paylaşmak isteyince, Devlete Dair kitabı çıktı ortaya.
Nermi Uygur`un filozof soru tutkunudur. Seve seve bir ödevi yerine getirmenin verdiği bir tatla sorar, bol bol sorar. sözlerinden esinlenerek devletin niteliği ve evrimi üzerine sorular getirme çabasını öne alan Göksal, umut vaat eden bir araştırmacı kimliğiyle karşımızda.
Yapıtta Platon, Aristoteles, Farabi, Moore, Campenella, Bacon, Kant, Hegel, Nietzsche gibi filozofların, St. Augustinus, Salisbury`li John, Leibniz, Dante, Luther, Calvin gibi dinsel açıdan devleti tanımlayanların, Budistlerin yanı sıra, Marksistlerin devlet görüşleri ile Hitler ve Mussolini`den ivmelenen faşist devlet anlayışı da değerlendiriliyor. Masonların örgütlenme biçimiyle devletin yapısı arasındaki benzerlik ve karşıtlıklara dair kesitler sergileniyor... Halen ekonomi öğrenimi gören yazar (d. 1979); iktisat, hukuk, tarih ve felsefe çalışmalarının yanında, şiir uğraşını da sürdürmektedir.
(Arka Kapak)