Gürlevik
Kargo
Tutanaklar
Kiraz Zamanı
Karşıyazgı
Rüzgara Yazılıdır
Elmanın Tarihi
Şiiriniz beni yalınlığı ve içtenliğiyle hayran bıraktı. Orada, saf bir tekniğin biçimlendirildiği büyük bir yüreğin dile gelişlerine tanık oldum ve insancıl olduğu kadar estetik bir heyecan duydum.
- Yannis Ritsos (Özel Mektup)-
Özdemir İnce´nin şiirlerinde sürükleyici, dahası baş döndürücü yapıtında bizi etkileyen işte bu ikiliktir (dualite´dir)... Şiirin savdan bağlarını kopartacağı ve evrenselliğe kanat açacağı doğru yeri çok iyi biliyor... Özdemir İnce en küçük uzlaşma duygusu uyandırmadan iki planda da yer başarmış, dünyanın ender şairlerinden biridir.
- Alain Bosquet (On meurt a moins önsüzü)-
Özdemir İnce ilk kitaplarını 1960´larda İkinci Yeni akımının coşkulu günleri geçtikten sonra yayımlamıştı. Batı şiiriyle ilişkileri, siyasal etkinliklerin hızlandığı bu dönemde aşırılıklara düşmesini önledi. Şiirde toplumsal sorunlara yönelmenin belli bir anlayışa bağlanamayacağını biliyordu. Onun için de düşünce dünyasındaki gelişmeler, şiirinde bir uçtan öbür uca savrulmasına neden olmadı.
- Memet Fuat-
Özdemir İnce´nin Bütün Şiirleri´nin Birinci Kitap´ını oluşturan bu ciltle şairin sonradan Gürlevik (1990) adıyla yayımlanan ilk şiirlerinin yanı sıra basım yıllarına göre şu kitapları yer almaktadır. Kargı (1979), Tutanaklar (1967), Kiraz Zamanı (1969), Karşı Yazgı (1974), Rüzgara Yazılıdır (1979), Elmanın Tarihi (1981).
(Arka Kapak)