Yöneticilik denilince aklımıza hep ´Amerikan Yönetim Modeli´ ve Amerikan yönetim kitapları geliyor.
Halbuki bin yıl önce Yusuf Has Hacib ´Kutadgu Bilig´ adlı yönetim kitabında bugün de geçerli olan ´Yönetim İlkelerini´ gözler önüne sermiş.
Daha yakınlara gelelim... Bu sene ´Osmanlı Devleti´nin 700. Kuruluş Yıldönümünü´ kutluyoruz. Bu Devleti 6 asırdan fazla yaşatan güç nedir? Tabii ki ´Osmanlı Yönetim Anlayışı´ bu devletin 600 yıl devamın mümkün kıldı.
Osmanlı Yönetim Anlayışı, kuruluştan çöküşe kadar çeşitli değişimler yaşadı. Her devrin şartları yönetim anlayışını şekillendirdi.
Son Devir Osmanlı Yönetim Anlayışı, II. Abdülhamid´le biçimlendi. Tüm çelişkileriyle, kurnazlığıyla, güç ve güçsüzlüğüyle ´Günü Kurtarma´ olarak kendini belli etti.
Acaba ´Geleceği Kurtarmaya Yönelik Bir Günü Kurtarma mıydı´ bu yönetim anlayışı?
Kriz Yönetimi gibi özel, zor zamanlar için geçerli, kimse tarafından bilinmesin diye gizli saklı bu ´II. Abdülhamid´in Yöneticilik Sırları´. Artısıyla, eksisiyle bir bütün, bir sistematik.
Bugünün yöneticileri için, bize yakın, bizden okuyunca ´ben de bunları yaşıyorum´ dedirten, yol gösteren bir yönetim kitabı, işte ´Günü Kurtarma Sanatı: II. Abdülhamid´in Yöneticilik Sırları.´
(Arka Kapak)