68 Devrimcileri çeşitli süreçlerden geçerek devrimci örgütlenmelerin içinde yeralmışlardır. Çoğunun, ulusal davalarla ilgili ortak mücadelelerinin yanısıra, TİP, FKF ve Dev-Genç´in üyesi olmak, işgal, boykot, miting ve gösterilere katılmak, gibi pek çok ortak yönleri olmuştur.
Bütün bu ortak yönlerine rağmen, bugün ortak yaşadıkları olayları değerlendirirken, aynı olayın içinde yer alsalar ve aynı dünya görüşünü paylaşsalar bile, neler yaşandığı, amaç ve beklentilerin neler olduğu gibi konularda farklı görüşler ortaya koyackalardır.
68 Kuşağı devrimciler, emperyalizm karşıtı mücadele dönemine ait anılarını, sözlü sohbetlerden çıkarıp yazılı hale getirdikleri takdirde, 68 geleneğinin yaşatılmasına katkıda bulunmuş olacaklardır.
Fikret Babuş, 68 devrimcilerinin köy çalışmalarının yer aldığı, daha önceki kitabı olan Devrim Havarilerindeki akademik biçimi bu kitabında da uygulayarak, 68 Kuşağı devrimcilerinin yaşadıklarını yazıya dökmüş ve Türkiye siyasal tarihi açısından değerli bir kültürün çok önemli ayrıntılarının kayda geçmesini sağlamıştır...